Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ


Γιαουρτοζελέ βερίκοκο
Εύκολο, γρήγορο και δροσερό γλυκάκι για τις καυτές μέρες του καλοκαιριού!


Τι χρειαζόμαστε:
2 φάκελα ζελέ βερίκοκο (1 διπλό κουτί)
4 ποτήρια νερό βραστό
1 μεγάλο κουτί κομπόστα βερίκοκου ή ροδάκινου
500 γρ. γιαούρτι
500 γρ. κρέμα γάλακτος


Πως το κάνουμε:
Διαλύουμε τη σκόνη ζελέ στο βραστό νερό και μετά ρίχνουμε το ζουμί από την κομπόστα που έχουμε στραγγίσει καλά. Ανακατεύουμε να διαλυθεί το ζελέ και αφήνουμε για λίγη ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ, σκέτη, χωρίς ζάχαρη, να φουσκώσει σε σαντιγύ. Όταν είναι έτοιμη, ρίχνουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε αργά.
Προσθέτουμε το μείγμα του ζελέ και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπωλ ή πυρέξ και προσθέτουμε το βερύκοκο ή το ροδάκινο που έχουμε ψιλοκόψει.
Αφήνουμε μερικές ώρες στο ψυγείο να πήξει.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορεί να γίνει και με ανανά (κομπόστα και ζελέ), ή με οποιοδήποτε άλλο φρούτο αρκεί να έχουμε τα αντίστοιχα υλικά.
Πηγή οι συνταγες της παρεας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...