Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ


Ένα διαφορετικό κοκκινιστό χοιρινό
Το κοκκινιστό μοσχαράκι ή αλλιώς γκούλας, είναι από τις εύκολες και αγαπημένες συνταγές μικρών και μεγάλων.
4.0 αστέρια από 4 σέφ

Προετοιμασία: 15 λεπτά | Μαγείρεμα: 2 ώρες και 30 λεπτά | Σύνολο: 2 ώρες και 45 λεπτά
Συνταγή για: 6 μερίδες
Υλικά συνταγής:
Κομμένη μερίδες μοσχαρίσια σπάλα: 1200 γρ.
Κομμένα ροδέλες κρεμμύδια: 3 μέτρια
Τριμμένο σκόρδο: 1 σκελίδα
Ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες: 500 γρ.
Ζωμό κρέατος: 2 κούπες
Βούτυρο: 4 κουταλιές
Πάπρικα γλυκιά: 1 κουταλάκι
Καθαρισμένες και κομμένες πατάτες: 750 γρ.
Μπουκέ γκαρνί (θυμάρι, δάφνη, δεντρολίβανο, καρότο, πράσο κτλ): 1 ματσάκι
Αλάτι, πιπέρι: όσο χρειαστεί

Οδηγίες:
1. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το κρέας και τα κρεμμύδια. Προσθέτετε τις ντομάτες, το σκόρδο, την πάπρικα, το μπουκέ γκαρνί και αλατοπίπερο. Προσθέτετε και τον ζωμό και μόλις πάρει βράση, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει αρκετά το κρέας (περίπου 2 ώρες). Όσο βράζει το ελέγχετε τακτικά για να μην στεγνώσει.
2. Προσθέτετε στην κατσαρόλα τις πατάτες μαζί με μία κούπα βραστό νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να βράσει μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
3. Ελέγχετε αν χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο και κατεβάζετε από τη φωτιά. Σερβίρετε το φαγητό πολύ ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...