Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ


Κοτόπουλο φιλέτο με πιπεριές Φλωρίνης
Απολαύστε ένα γευστικό φαγάκι ένα βράδι που θα είστε μόνοι. Φυσικά, μπορείτε να διπλασιάσετε τα υλικά και να τα απολαύσετε με το ταίρι σας -αν είναι κι αυτό σε δίαιτα. Ένα πεντανόστιμο φαγητό, με λίγες θερμίδες, που θα σας κρατήσει.


Συστατικά συνταγής
1 μερίδα φιλέτο κοτόπουλου
1/2 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 φέτα τυρί του τοστ με χαμηλά λιπαρά
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φρέσκια ντομάτα
1 πρέζα θυμάρι
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
2 κουταλιές λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες συνταγής
Πλένουμε το φιλέτο, το στεγνώνουμε και το αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, κρασί. Το αφήνουμε 30 λεπτά. Σε μικρή κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, Κατόπιν ρίχνουμε το κρασί. Όταν εξατμιστεί, προσθέτουμε την πιπεριά Φλωρίνης, την ντομάτα ψιλοκομμένη, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα. Βάζουμε το φιλέτο σε πυρίμαχο ταψάκι και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Σκεπάζουμε το φιλέτο με το τυρί και ψήνουμε ακόμη 10 λεπτά. Το σερβίρουμε ζεστό.

Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά


Aπό το βιβλίο της Λένας Τερκεσίδου,
Γευστικές συνταγές χωρίς ενοχές,
Εκδόσεις Διάπλαση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...